FACEBOOK MARKETING

Facebook, wordt dat nog wel gebruikt? Is niet iedereen na die enorme dataschandelen van het kanaal weggegaan? Ons antwoord: Nee. Facebook is van essentieel belang in je social media marketing. Dit heeft eigenlijk 2 redenen:

1. Facebook is gekoppeld aan Instagram en Instagram mag al helemaal niet ontbreken in je social media marketing uitingen, hierover is meer te vinden op onze pagina specifiek over Instagram marketing

2. Facebook wordt nog wél veel gebruikt en kan ingezet worden om veel verschillende doelen te behalen voor jouw bedrijf, wij komen graag op gesprek om dit verder toe te lichten.

Installeer Facebook Pixel

Facebook is ver uit het beste systeem om je advertenties in te maken. Vanuit ditzelfde systeem worden ook de advertenties voor Instagram gemaakt en maak je zelf de keuze op welk platform je gaat adverteren. Je kan hier de volgende opties kiezen: Facebook, Instagram, Facebook Messenger en het Audience Network (Dit is een netwerk van apps en websites buiten Facebook waarop Facebook-advertenties worden weergegeven). Zo zie je dat je met Facebook adverteren niet alleen op Facebook adverteert maar je vanuit één kanaal op allerlei verschillende plekken zichtbaar bent.

Facebook marketing biedt voor elke branche mogelijkheden. Wil je leads verzamelen om bijvoorbeeld een nieuwsbrief te kunnen versturen? Of om te polsen of er interesse is in een product of idee dat je hebt bedacht? Gebruik Facebook advertenties! Wil je producten verkopen vanuit een webshop? Installeer de Facebook pixel en start met mooie Facebookcampagnes. Door strategisch gebruik te maken van de Facebook pixel meet je wie er via je advertenties op je website of in je app zijn geweest en wat ze daar doen. Op basis van die gegevens kun je deze personen opnieuw benaderen (remarketing). De mogelijkheden zijn eindeloos. Benieuwd wat Facebook adverteren voor jouw bedrijf kan opleveren?