SOCIAL MEDIA MARKETING

SOCIAL MEDIA MARKETING

Iedereen kent het fenomeen social media, maar weet je ook wat social media voor jouw bedrijf kan betekenen? Dat is waarschijnlijk meer dan je in eerste instantie verwacht. De term social media marketing heeft te maken met het feit dat social media door bedrijven voor marketingdoeleinden wordt ingezet. Bij marketing denk je wellicht aan een dwingende vorm van het aanprijzen van je product of dienst, door bijvoorbeeld reclames op televisie of door advertenties in gedrukte media. Social media marketing is echter een veel subtielere en efficiëntere wijze van adverteren.

ADVERTEREN

Social media marketing is gericht op interactie tussen de klant en het betreffende bedrijf. Dit zorgt ervoor dat de klant jouw bedrijf echt leert kennen en bewuster de keuze voor je product of dienst maakt. Ook leer je wie je klanten precies zijn en wat ze van jouw bedrijf vinden. Behalve het plaatsen van berichten op je bedrijfspagina is het ook mogelijk om op social media kanalen betaalde advertenties te plaatsen.

no-repeat;center top;;

auto

Op deze manier kun je binnen je eigen budget heel gericht je klanten benaderen en weet je zeker dat jouw advertenties ook worden gezien door je doelgroep. Tevens is het mogelijk om te achterhalen of doelen die je gesteld hebt door middel van de advertentie ook behaald worden.

HET BELANG VAN SOCIAL MEDIA

Door het enorme bereik van social media is het geschikt voor marketingdoeleinden voor élk bedrijf. De inzet van social media moet je niet onderschatten: het kan je bedrijf maken of breken. Door social media is de samenleving altijd op de hoogte van wat er waar speelt en worden meningen online met elkaar gedeeld. Neem je geen deel aan deze conversatie dan bent je onzichtbaar in de digitale wereld. Door strategische inzet van social media kun je daarom enorm veel winst behalen. Ga de dialoog aan met je klanten, ontdek welke groep mensen je nog niet bereikt hebt met je product of dienst en behaal jouw bedrijfsdoelen door effectief gebruik van social media.

no-repeat;center top;;

auto

Be Present | Be Bricks

center

no-repeat;center top;;

auto

Socialmediamarketing-be-bricks-groningen

center

30