De 3×3 Video Grid Funnel

👩‍💻 Carolien Gomarus 🕐 3-4 minuten 🗓️ 02-04-2023

Maak jij al gebruik van video op social media? Nee? Dat is goed nieuws! Je laat namelijk nog enorme kansen liggen. Waarschijnlijk is het je al lang opgevallen dat je hele tijdlijn vol staat met mooie, leuke, grappige filmpjes. Video is een van de snelste manieren om de know - like- trust op te bouwen met je doelgroep. Daarom is video op social media zo’n krachtige tool. Maar hoe begin je met video marketing? En hoe zet je een goede strategie op? In dit blog leggen we het je uit. 

Het fundament voor jouw video marketingstrategie 

Binnen social media spreken we over de zogenoemde 3×3 Video Grid Funnel. En eigenlijk is het heel erg eenvoudig. Je begint met het opbouwen van merkbekendheid, vervolgens  vergroot je de sociale betrokkenheid om ten slotte van kijkers een klant te maken. Elke stap bestaat uit 3 verschillende video’s van ongeveer 0.30 tot 0.45 seconden. Houd hierbij rekening met dat je social media video’s in portrait filmt, verticaal dus

Ben je klaar voor een theorieles van Be Bricks? Lees snel verder.

Serie 1: Awareness & why 

In de eerste serie video’s trek je de aandacht van prospects door persoonlijke verhalen. Hierbij speel je in op het gevoel. Je zoekt naar gelijkgestemden, mensen met dezelfde waarden. 

1️⃣ Hoe is jouw bedrijf ontstaan?
2️⃣ Wat maakt jouw bedrijf zo uniek?
3️⃣ Waarom doen jullie wat jullie doen? 

De waarom is steeds belangrijker voor consumenten. Mensen doen zaken met mensen. Door het bedrijf een gezicht te geven ontstaat er verbinding tussen jouw bedrijf en de consument. 

Serie 2: Engagement & how

De tweede serie gaat over jouw expertise of product. Je gaat de sociale betrokkenheid vergroten. Zet jouw organisatie weg als betrouwbare bron met bijvoorbeeld interviews met experts, how to video’s en mogelijke vragen die iemand kan hebben. 

1️⃣ Wat is de toegevoegde waarde voor de consument?
2️⃣ Waarom is het product/dienst een oplossing voor de kijkers?
3️⃣ Hoe maakt het iemands leven makkelijker? 

Zorg voor waardevolle inhoud. Dit levert je de meeste interactie op. 

Serie 3: Conversion & what

We zijn aan het einde van de funnel gekomen. De kans dat kijkers gaan kopen is nu een stuk reëler. Ze kennen nu je merk en ze weten hoe het product of dienst hen kan helpen. 

1️⃣ Met welke twijfels en angsten kan iemand nog zitten?
2️⃣ Hoe ga je iemand overhalen vandaag nog te bestellen?
3️⃣ Misschien wil je dat mensen zich eerst inschrijven voor een preorder? 

Zorg ervoor dat je website aansluit bij de video’s die je via social media hebt gepromoot. Een slechte, trage of onduidelijke website kan er voor zorgen dat er uiteindelijk nog niks verkocht gaat worden. 

Tijd voor actie: zet je campagne op 

Heb is tijd om te zorgen dat je nieuwe video’s impact gaan maken. We weten dat consumenten “down and across” de funnel bewegen. Dat betekent dat we als social media specialisten rekening moeten houden met welke content een consument in welke fase te zien krijgt.

Ik hoor je nu denken: “Hoe doen jullie dat dan?” Uit de statistiek kunnen we halen hoe lang een consument de video heeft bekeken. Heeft iemand bijvoorbeeld 75% van de eerste why-video bekeken? Dan hebben ze een duwtje in de rug nodig om daarna nog de 3 how-video’s te zien. 

Heeft een prospect 75% van een how-video gezien, dan haal je ze uit de why-video kijklijst. Vanaf dit punt wil je dat iemand alleen nog de how- en what-video’s krijgt te zien. Zo gaat een prospect uiteindelijk over tot een aankoop. 

Liever je video marketing strategie uitbesteden? 

Natuurlijk kun je het zelf, maar wij doen het veel vaker. En met succes! Voor iedere klant bedenken wij een strategie die bij hun bedrijf past. Wil je een keer sparren over wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 

Nog niet overtuigd? 

Bekijk hier een aantal van onze cases. Of lees ons blog over 'Waarom video inzetten op social media? + 12 praktische tips'.