👩‍💻 Nikki Bonestroo  🕑 5 minuten  🗓️ 03-03-2023

Wat houdt jou tegen met adverteren op TikTok? Het komt vaak voor dat bedrijven niet weten waar ze moeten beginnen en hoe ze dit moeten aanpakken, of er simpelweg geen tijd voor hebben. Om je een beetje op weg te helpen hebben we hieronder vijf tactische tips voor jou om meer volgers, engagement en verkopen te krijgen met behulp van je advertenties!

Welke soorten ads kan je vinden?

Bij Be Bricks doen wij nooit “zomaar” wat. Daarom adviseren we ook jou om een platform eerst goed te leren kennen voordat je gaat adverteren. Wist je bijvoorbeeld al dat er wel vijf mogelijkheden zijn om te adverteren op TikTok? We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  1. De meest voorkomende soort advertentie binnen het platform: de In Feed-video’s. Deze komen langs op jouw For You page.
  2. Spark ads geven je de mogelijkheid om organische content van jezelf én dat van creators in te zetten binnen je advertising. Benieuwd naar meer over organisch groeien op TikTok? Lees dan onze blog hier!
  3. Wanneer je de app opent kunnen er bepaalde advertenties meteen volledig in beeld komen. Dit zijn Topview Ads en worden één keer per sessie getoond.
  4. Een andere mogelijkheid om mee te adverteren naast de videoadvertenties zijn Branded Hashtag Challenges. Deze campagnes dagen gebruikers uit om mee te doen aan een bepaalde challenge. Op deze manier creëer je makkelijk user-generated content (UGC)!
  5. De laatste soort stimuleert ook de UGC, je kunt namelijk ook Brand effects maken als advertentie. Op deze manier kunnen TikTokkers je effecten gebruiken om content mee te maken.

Goed, nu we de juiste fundering hebben gelegd kunnen we aan de slag met de tips. Lees je mee?

#1: Ken je doelgroep

Voordat je begint met adverteren op TikTok, is het belangrijk om te weten wie je doelgroep is. Hoe ziet de demografie eruit? Waar houdt de doelgroep zich mee bezig? Welke boodschap wil je overbrengen met je advertentie? Stel jezelf deze vragen wanneer jij je advertentie in elkaar zet. Pas ook vooral de inhoud aan op de interesses van de doelgroep. Op deze manier bereik je de juiste mensen!

#2: Tik… tok… houd het kort maar krachtig

Één van de redenen dat TikTok zo populair is geworden is doordat de app vol staat met korte video’s. De maximale lengte van een video is 60 seconden, maar houdt rekening met de aandachtsboog van de gebruikers. Wanneer we hiernaar kijken zien we namelijk dat de eerste 3-5 seconden essentieel zijn om de aandacht te trekken én vast te houden.

TikTok raadt je aan om je advertentie tussen de 9 en de 15 seconden te laten duren. Past je video die je wilt maken echt niet binnen die 15 seconden? Dan kun je voor maximaal 30 seconden gaan. Wel adviseren wij je dan om jezelf goed af te vragen of deze advertentie dan wel geschikt is voor TikTok…

 

#3: Samen sta je sterk – maak gebruik van creators

Influencer-marketing is een van de meest effectieve manieren om je boodschap te verspreiden op TikTok. Zij hebben vaak al een groot platform opgebouwd, waar jij gebruik van kan maken! Op deze manier kan je je doelgroep én nog meer mensen bereiken.

Wel is het belangrijk om de juiste creator te kiezen voor jouw advertentie. Past jouw doelgroep met dat van de influencer? Past deze creator bij je merk? Heeft deze persoon het bereik wat jij nodig hebt? Stel jezelf deze vragen wanneer je op zoek bent naar de juiste persoon. TikTok heeft ook een officieel platform om in contact te komen met TikTok creators, deze vind je hier.

Wanneer je de juiste persoon hebt gevonden is het belangrijk om de richtlijnen voor de content samen te bespreken, om zo tot het juiste eindresultaat te komen van de advertentie.

#4: Combineer betaalde en organische content

Wanneer je gaat adverteren op TikTok is het belangrijk dat je ook actief bent met je organische content. Je wilt natuurlijk niet dat mensen via een advertentie op je bedrijfsprofiel komen waar verder niks op staat. En nee, dit betekent niet dat je je profiel nu moet gaan vullen met gekke dans video’s, tenzij je dit wilt natuurlijk 😉. Betaalde en organische content werken goed samen, ze versterken elkaar! Een TikTok advertentie kan je dus ook prima posten als organische content.

#5: Test en meet je advertenties

Het is belangrijk om je advertenties te testen en te meten om te zien wat werkt en wat niet werkt. Zie je dat de resultaten achteruit gaan? Dan is het tijd om wat aan te passen aan je visuals of teksten. Pas je strategie aan op basis van de resultaten die je ziet. Hiernaast is het slim om ook de trends bij te houden binnen de app. Denk aan bepaalde audio’s, challenges of onderwerpen.

Conclusie

Dat waren ze dan, de 5 gouden bricks om jouw TikTok advertentie te bouwen! We adviseren je dus om het platform en je doelgroep goed te gaan leren kennen. Houd je advertenties kort maar krachtig, werk samen met creators en combineer je betaalde en organische content. En niet te vergeten: test je advertenties!

Allemaal leuk en aardig al die tips, maar het kan je alsnog aardig wat tijd kosten om dit allemaal tot stand te zetten. Kost het je alsnog te veel tijd? Dan kun je het ook over laten aan onze experts! Samen komen we tot de leukste TikTok mogelijkheden voor jouw bedrijf. Ben je benieuwd naar meer over onze TikTok marketing? Dan verwijzen we je graag door naar deze pagina!