Facebook breidt wederom zijn functies uit en gaat concurreren met populaire platformen als Tinder en Happn. De nieuwste functie die Facebook introduceert: Facebook Dating! In Europa kun je binnenkort ook gebruik maken dit nieuwe dating platform. De functie was al beschikbaar in onder andere de Verenigde Staten, Suriname en Vietnam en is dus nu binnenkort ook in Nederland.


Wat is facebook dating?

Facebook Dating is een aparte omgeving binnen Facebook zelf, maar je moet hiervoor een ander profiel aanmaken. Binnen deze omgeving worden meerdere functies aangeboden, waaronder de welbekende stories. Deze kennen we natuurlijk al van Instagram, Snapchat en Facebook zelf! Deze functie is vrijwel hetzelfde als hoe we het kennen: je kunt een story plaatsen die voor 24 uur zichtbaar is. Voor de rest zijn er nog andere functies zoals ‘Videodates’ en ‘Secret Crush’. Met de functie ‘Videodates’ kun je, nadat je een leuke klik hebt met iemand, een online afspraak maken. Met de functie ‘Secret Crush’ kun je kijken wie er bij je bestaande connecties op Facebook en/of Instagram geïnteresseerd in je is.
Je kunt binnen de Secret Crush-functie niet daten met vrienden of vrienden van vrienden. Verder blijven al je gesprekken binnen de Facebook Dating-omgeving. Ze zullen dus niet op Instagram of de normale Facebook te zien zijn.
Ik hoor je denken: ‘’Maar hoe weet Facebook nou wie bij mij past?’’ Dat gaat als volgt: de activiteiten op jouw Facebook-account worden gebruikt om geschikte matches te vinden. Facebook gaat alleen geen bijzondere persoonsgegevens gebruiken, zoals bijvoorbeeld godsdienst of gezondheid.Concurrentie

Er zijn natuurlijk al een hoop andere dating platforms. Denk bijvoorbeeld aan Tinder, Happn en Parship. De vraag is nu: waarom zou je Facebook Dating kiezen in plaats van deze andere platformen?
Een duidelijk voordeel is natuurlijk dat Facebook jouw activiteiten en interesses gebruikt om een geschikte match te vinden. Dit zou betekenen dat Facebook daarmee een goede match zou kunnen maken.
De genoemde concurrenten maken zich dan ook zorgen om de komst van Facebook Dating. Wij zijn benieuwd wat jullie denken! Moeten deze platformen zich zorgen maken?

no-repeat;center top;;

auto