Om populariteit te behouden moet Instagram zich blijven ontwikkelen. Steeds weer lanceert de app nieuwe functies zoals IGTV en Stories. Op dit moment is de applicatie TikTok razend populair en dit is de nieuwste trend waar Instagram op inspeelt. Begin augustus heeft Instagram dan ook haar nieuwe functie gelanceerd: Instagram Reels.Wat is Reels?

Een Reel is een video van 15 seconden waar leuke effecten en muziekjes onder gezet kunnen worden. Met Instagram Reels kun je een bestaande video kiezen of er zelf een opnemen. De korte video kan je vervolgens op verschillende manieren bewerken. Zo kun je bijvoorbeeld audiofragmenten toevoegen of Augmented Reality effecten uitproberen. Ook krijg je de mogelijkheid om verschillende video’s te combineren, Reels spoort je dan ook aan om je eigen creativiteit en fantasie te gebruiken wat het razend populair maakt.
De Reels feature is er voor alle gebruikers van Instagram. Het is een ingebouwde functie en te vinden in de vertrouwde interface van Instagram. Als je een Reel wil maken kan je dit doen via de Instagram Camera. Onderaan kan je schakelen tussen Instagram Live, Stories en Reels. Je gemaakte Reel komt op je eigen profiel te staan tussen je foto’s en IGTV in. Om de Reels van andere mensen te bekijken ga je naar Explore. Als je hier naar Reels gaat open je een nieuwe verticale tijdlijn. Door naar beneden te swipen krijg je een enorme hoeveelheid content te zien, die je kan liken, delen of waar je op kan reageren.Reels voor bedrijven

Reels wordt op dit moment vooral gebruikt door particuliere gebruikers van Instagram, maar ook voor bedrijven kan de functie interessant zijn. Wanneer je een Reel maakt heb je de mogelijkheid om deze met je volgers te delen op je eigen pagina. Je kan er echter ook voor kiezen om de korte video met het grote Instagram publiek te delen. Doordat de Reel hierdoor in Explore komt te staan, creëer je de kans om een groot publiek te bereiken. Reels biedt de mogelijkheid om op een creatieve manier je platform te vergroten.

no-repeat;center top;;

auto