Het werd eind mei 2020 groots aangekondigd door niemand minder dan Mark Zuckerberg zelf: Facebook Shops. In de Verenigde Staten is Facebook Shops al gelanceerd, maar in Nederland moeten we nog even wachten. Ben jij benieuwd wat Facebook Shops inhoudt en wat de voor- en nadelen van deze nieuwe feature inhouden? Lees het hieronder!Mensen die al bekend zijn met Facebook, weten dat Facebook Shoppen al langer bestaat. Wanneer je naar jouw bedrijfspagina gaat, staat er in het keuzemenu ‘Shoppen’. Hier kun je een catalogus toevoegen waarbij je producten en prijzen ziet. Maar wat gaat er dan veranderen met het nieuwe Facebook Shops? Een heel belangrijk onderdeel. Momenteel wanneer je op een product in Facebook Shoppen klikt, word je naar de desbetreffende website geleid waarop dit product te vinden is. Met het nieuwe Facebook Shops kun je echter binnenin Facebook afrekenen, oftewel je wordt niet meer weggeleid van Facebook! Dit houdt in dat Facebook gaat concurreren met grote webwinkels zoals Amazon en Bol.com.Het grootste voordeel van Facebook Shops is dat het nu vooralsnog gratis is. Daarnaast zijn de verwachtingen dat adverteren ook goedkoper wordt, omdat de doelgroep niet langer van Facebook wordt weggeleid naar de website, maar in het platform wordt gehouden. Dit is gunstig voor Facebook zelf en daardoor hoogstwaarschijnlijk goedkoper. Dit zijn echter slechts nog verwachtingen. En verder? Nou niet onbelangrijk: Facebook heeft aangekondigd dat de feature in de toekomst mogelijk ook uitgerold wordt naar Instagram, Messenger en Whatsapp. Dit is interessant! Als voorbeeld: wanneer jij een product van Facebook Shops doorstuurt naar iemand via Whatsapp, kan deze persoon vervolgens het product ook kopen in Whatsapp. Door deze enorme platformen te koppelen, is het bereik en de potentie van Facebook Shops enorm groot.Het grootste nadeel van Facebook Shops tot nu toe is dat er nog heel weinig bekend is. Momenteel is Facebook Shops alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten, maar zelfs daar zit het nog in een testfase. Wanneer Facebook Shops naar Nederland komt, is nog maar de vraag. Daarnaast wordt er ook nog gespeculeerd over de commissie die Facebook gaat rekenen bij hun eigen afrekensysteem. Dit wordt nu geschat op ongeveer 5%. Ook dit is helaas nog niet bevestigd.Voor nu is de beste zet afwachten en ervaringen van anderen in de gaten houden! Op de hoogte blijven of alvast met ons in gesprek over jouw mogelijkheden met Facebook Shops? Neem dan vooral contact met ons op!

no-repeat;center top;;

auto