Intro + Deel 1

Het is al enige tijd mogelijk: doneren via Instagram Stories. Op deze manier biedt Instagram non-profitorganisaties en goede doelen een toegankelijke manier aan om gelddonaties te vragen. Het doneren gaat makkelijker, sneller en maar liefst 100% van de opbrengst gaat naar de goede doelen! Instagram opent hiermee veel nieuwe deuren voor non-profitorganisaties. Zowel non-profitorganisaties als jijzelf kunnen geld vragen voor donaties. Dus wanneer jij jouw favoriete goede doel wil steunen en promoten, kan dat. Hoe dit in zijn werking gaat, lees je in deze blog.

Wanneer je een story plaatst op Instagram, heb je bij stickers de keuze voor een donatie. Wanneer je hierop klikt, verschijnt er een uitgebreide lijst van goede doelen en non-profitorganisaties waaruit je kan kiezen. Vervolgens kan je jouw post personaliseren qua kleur en qua tekst om zo veel mogelijk mensen te overtuigen om te doneren voor jouw goede doel. Wanneer je jouw donatiepost hebt geplaatst, kun je 24 uur lang zien hoeveel geld jij al hebt opgehaald! Dit doe je door je post omhoog te swipen.

no-repeat;center top;;

auto

Donatiesticker Instagram Stories Be Bricks

https://www.bebricks.nl/wp-content/uploads/2019/08/image3.png

Donatiesticker Instagram Stories Be Bricks

https://www.bebricks.nl/wp-content/uploads/2019/08/IMG_1947.png

Donatiesticker Instagram Stories Be Bricks

https://www.bebricks.nl/wp-content/uploads/2019/08/image1.png

Einde

De donatieknop is voor veel non-profitorganisaties een perfecte uitkomst, vooral doordat er voorheen geen geld opgehaald kon worden via Instagram. Non-profitorganisaties konden enkel en alleen een link in hun bio zetten of in hun verhaal zetten (waarbij omhoog geswiped moest worden). Dit laatste kon echter alleen wanneer ze meer dan 10.000 volgers hadden. Een enorme verandering ten opzichte van de mogelijkheden nu. Dankzij de Instagram donatieknop hebben non-profitorganisaties eindeloze mogelijkheden en kan er snel en gemakkelijker geld opgehaald worden.

Ben jij van plan om gebruik te gaan maken van de nieuwe donatiesticker op Instagram? Laat het ons weten in de reacties!

no-repeat;center top;;

auto