Intro + Deel 1

Het is weer zover: de jaarlijkse The Best Social Awards zitten er aan te komen. Hierin worden de awards uitgereikt in verschillende categorieën, bijvoorbeeld ‘Beste Personality’, ‘Beste Twitteraar’ en ‘Beste bericht van de buurman’. Dit jaar zijn de genomineerden weer erg aan elkaar gewaagd. Er staan nieuwe namen tussen maar ook de vaste namen, zoals Tim Hofman en Chantal Janzen. Vanaf 1 mei kun je hier stemmen op je favoriete YouTuber, Instagrammer of Twitteraar en er zijn nog vele andere categorieën. In deze blogpost worden paar categorieën besproken die er voor mij uitsprongen, te beginnen met de beste personality op social media.

Ik ben zelf natuurlijk een social media addict, zoals velen om mij heen. Persoonlijk vind ik het minder interessant om mensen uit Nederland te volgen, maar voor Nienke Plas maak ik een uitzondering. Ik kijk elke week trouw naar haar vlogs en ik volg haar ook op Instagram. Nienke maakt humoristische content en haar hele gezin wordt ook in de video’s betrokken. Hierdoor raak je persoonlijk betrokken bij haar leven. Verder vind ik in deze categorie ook Chantal Janzen interessant. Ze staat bekend om haar humoritische posts op social media. Ze maakt bijvoorbeeld grappige video’s in de rol van haar online personage ‘Selfy’, post gekke video’s van haar kinderen of andere humoristische foto’s die ze online tegenkomt. Een aanrader om te volgen dus!

no-repeat;center top;;

auto

Social Awards Blog Be Bricks

https://www.bebricks.nl/wp-content/uploads/2019/05/1-1.png

Social Awards Be Bricks

https://www.bebricks.nl/wp-content/uploads/2019/05/2.png

Deel 2

Foto’s: Instagramposts van @nienkeplas en @chantaljanzen.official

In de categorie ‘Beste Merk’ zijn er weer merken genomineerd die bekend staan om grappige posts op social media. Mijn persoonlijke favoriet is Bol.com, omdat zij op Facebook vaak leuke reviews en grappige reacties op hun klanten posten. Hierdoor winnen zij veel sympathie van de mensen online. Verder zijn de grote spelers zoals Netflix en KLM ook weer genomineerd. KLM post prachtige plaatjes van haar bestemmingen en maakt hierdoor vliegen toegankelijk voor iedereen. Ze geven een kijkje in de keuken en hierdoor krijgt het bedrijf een gezicht.

no-repeat;center top;;

auto

Social Awards Be Bricks

https://www.bebricks.nl/wp-content/uploads/2019/05/5.png

Social Awards Be Bricks

https://www.bebricks.nl/wp-content/uploads/2019/05/4.png

Beste Social Awards Be Bricks

https://www.bebricks.nl/wp-content/uploads/2019/05/Schermafbeelding-2019-05-10-om-09.42.18.png

Deel 3

Foto’s: Instagramposts van @netflixnl, @klm en @bol.com

In de categorie ‘Beste Entertainment-/Actualiteitspagina’ zijn ook dit jaar weer interessante genomineerden te vinden, bijvoorbeeld De Speld. De Speld is een website die humoristische nep-nieuwsberichten maakt. Hierbij spelen ze in op actuele gebeurtenissen. Ook Dilemma op Dinsdag is een populair fenomeen. Dilemma op Dinsdag post elke dinsdag een dilemma, waarbij het onderwerp de ene keer serieuzer is dan de andere keer, maar het is vaak kiezen tussen twee kwaden. Vaak deel ik het dilemma met mijn vrienden en hierdoor ontstaat vaak een gekke discussie. De pagina NOS Stories is ook erg handig om via je Instagram op de hoogte te blijven van het nieuws. Ze posten elke dag de belangrijkste nieuwsberichten op hun Instagram Stories, waardoor je dus makkelijk op de hoogte kan worden gehouden.

no-repeat;center top;;

auto

Social Awards Be Bricks

https://www.bebricks.nl/wp-content/uploads/2019/05/6.png

Beste Social Awards Be Bricks

https://www.bebricks.nl/wp-content/uploads/2019/05/Schermafbeelding-2019-05-14-om-09.29.11.png

Social Awards Be Bricks

https://www.bebricks.nl/wp-content/uploads/2019/05/8.png

Deel 4

Weet jij al op wie je gaat stemmen dit jaar? En zien we jou of jouw bedrijf volgend jaar tussen de genomineerden staan? Laat het achter in de reacties!

no-repeat;center top;;

auto