Social media slecht voor je mentale gezondheid, of toch niet?

Voorkant Blog 10 Be Bricks
Gebruik jij ook dynamisch advertentiemateriaal?
22 november 2018
Voorkant_Blog_2 social media Be Bricks Groningen
Adverteren op Pinterest – het is eindelijk mogelijk in Nederland!
11 april 2019
Laat alle zien

Social media slecht voor je mentale gezondheid, of toch niet?

Social media heeft een negatief effect op je mentale gesteldheid. Een uitspraak die je ontzettend vaak hoort. Maar nu komt de Universiteit van Tilburg met verrassende resultaten omtrent dit statement.

 
 

Er is namelijk onderzocht of gebruik van social media depressies en slaapproblemen in de hand werken. Als je het zo objectief aan mij zou vragen zou ik direct zeggen dat gebruik van social media zeker deze gevolgen met zich mee zouden kunnen brengen. Want hoe vaak lig je wel niet to 's avonds laat nog door je Instagramfeed te scrollen of kijk je nog wat stomme kattenfilmpjes op Facebook of een nietszeggende vlog op YouTube? Toch vertelt onderzoeker Peter van der Velden dat dit niet direct oorzaak-gevolg is. Hij vertelt dat het vaak zo is dat iemand al last heeft van ofwel depressieve gevoelens of slaapproblemen en dat gebruik van social media deze klachten in elk geval niet verergeren. Hij geeft zelfs aan dat gebruik van social media resultaat is van bijvoorbeeld slaapproblemen. En daar zit op haar beurt dan ook wel weer wat in. Want als je in bed gaat liggen en je komt niet in slaap, wat doe je dan? Je pakt je telefoon er maar weer eens bij.

 
 

Interessante resultaten, maar desondanks blijf ik erbij dat je voor het slapengaan maar beter je telefoon kan laten liggen. Een boekje of rustig muziekje bevordert het slapen hoogstwaarschijnlijk beter dan een Sherlock Holmes onderzoek via Instagram naar de kinderen van Angelina Jolie en Brad Pitt.

Comments

comments

Comments are closed.