Zoals je wellicht kan begrijpen staat social media nooit stil. Dat is dan ook de reden dat we bij Be Bricks proberen op de hoogte te blijven van alle nieuwe trends en ontwikkelingen.

In deze blog delen we de meest recente ontwikkelingen van het najaar met je.

#1 Facebook werkt aan ‘toch niet verzenden’ mogelijkheid in Messenger

Net als de optie waar we in WhatsApp heel lang op hebben gewacht werkt Facebook Messenger nu ook aan de mogelijkheid een reeds verzonden bericht te annuleren. Er is verder nog weinig bekend over het hoe en wat rondom de functie maar uit een stuk code ontdekt door een gebruiker blijkt wel dat Facebook aan een dergelijke optie werkt.

no-repeat;center top;;

auto

no-repeat;center top;;

auto

#2 Instagram test ‘het nieuwe scrollen’

Het is wat shocking maar Instagram heeft momenteel een test lopen waarin gebruikers van de app niet meer naar beneden scrollen in de eeuwig durende tijdlijn maar waarin ze moeten tikken om naar beneden te navigeren. Het zou een flinke verandering zijn dus hopelijk is Instagram in dit opzicht iets voorzichtiger dan SnapChat…

no-repeat;center top;;

auto

no-repeat;center top;;

auto

#3 SnapChat erkent fouten

Dat SnapChat een enorme update heeft doorgevoerd is geen gebruiker ontgaan. Er ontstond veel ophef na de update, de gehele interface en gebruikerservaring was compleet anders, en dan niet per se beter. Eigenaar Evan Spiegel gaf eerst weinig reactie op de feedback van de gebruikers maar komt nu met een verklaring: ‘ We losten één probleem op, maar creëerden veel andere problemen.’. Erkenning voor het feit dat het herontwerp van de app veel te snel is gegaan, en terecht! Spiegel geeft verder aan 2019 rooskleurig in te zien en het zeker voor zich ziet positieve resultaten te boeken in het komende jaar. Ik ben benieuwd, we wachten het bij Be Bricks vol spanning af!

no-repeat;center top;;

auto

no-repeat;center top;;

auto

#4 Facebook velengt opzegperiode accounts naar 30 dagen

Dat het moeilijk is je Facebookaccount definitief van de aardbodem te laten verwijderen wisten we al. Maar nu heeft Facebook ook nog eens de ‘nadenktijd’ om je account definitief te verwijderen verlengd van 14 dagen naar 30 dagen. Dit omdat Facebook aangaf veel mensen na de eerdere bedenktijd van 14 dagen toch vaak nog probeerden in te loggen…

no-repeat;center top;;

auto

no-repeat;center top;;

auto

#5 Instagram sneltoets

SnapChat gebruikers weten vast de persoonlijke QR code die bij hun SnapChat spookje zo voor de geest te halen. Instagram komt nu met een soortgelijke functie. Als je naar je persoonlijke Instagram pagina gaat en op de drie streepjes rechtsboven klikt. Daar staat dan vervolgens ‘Naamtag’. Klik deze aan en je eigen naamtag verschijnt, klik op ‘scan naamtag’ en je kan de naamtag van iemand anders scannen en zo een connectie maken op Instagram.

no-repeat;center top;;

auto

no-repeat;center top;;

auto

Dat waren weer de highlights van de afgelopen weken! Heb jij nog nieuwe ontdekkingen gedaan op social media? Laat het ons dan vooral weten in de reacties! #sharingiscaring

no-repeat;center top;;

auto