Vorig jaar augustus werd de komst van Facebook Watch aangekondigd en het zal in de loop van deze week wereldwijd beschikbaar gemaakt worden, dus ook in Nederland! Voorlopig is Facebook Watch gratis, maar er zullen wel videoadvertenties te zien zijn. Je kunt via deze feature samen met je Facebookvrienden online naar dezelfde video’s kijken. De nadruk wordt met dit videoplatform gelegd op het sociale aspect en interactief kijken.

Wat is een Facebook Watch?
Facebook Watch is een apart tabblad in Facebook tussen de tijdlijn en je meldingen waar je programma’s, speciaal voor Facebook Watch, kunt bekijken. De programma’s die beschikbaar zijn, bestaan uit meerdere afleveringen en de programma’s kunnen zowel vooraf opgenomen of live-uitzendingen zijn. Facebook stelt daarvoor speciale software beschikbaar waar de videomakers mee kunnen werken.

no-repeat;center top;;

auto

Facebook Watch

https://www.bebricks.nl/wp-content/uploads/2018/09/2001603725.png

Foto: Facebook

Sociaal en interactief
Het is mogelijk om live-uitzendingen te maken met interactieve elementen, zoals een quiz waaraan jij mee kunt doen of een talkshow waar jij ook vragen aan de gasten kunt stellen. Ook is het mogelijk om te stemmen op het vervolg van een serie en daarmee heb je als kijken dus invloed op wat de hoofdrolspelers gaan doen. Tijdens de live-programma’s kun je de reactie van andere Facebook-gebruikers zien.

Facebook Watch is dus een videoplatform met een sociaal en interactief karakter. Het kan dus zeker een alternatief zijn voor concurrenten als YouTube en Netflix. Wij zijn erg benieuwd naar de ontwikkelingen van dit nieuwe platform! En jij? Denk jij dat je het platform gaat gebruiken?

Facebook Watch is now available everywhere.

A new video experience for entertainment, sports, your favorite creators and more. Facebook Watch is now available everywhere.

Geplaatst door Facebook Watch op Woensdag 29 augustus 2018

Video: Facebook

no-repeat;center top;;

auto