Leuk nieuws vanaf het SnapChat front! Ook in Nederland is namelijk de mogelijkheid toegevoegd om zélf gepersonaliseerde Geofilters toe te voegen! Eerder was de optie er alleen in de Verenigde Staten maar vanaf nu kunnen we in Nederland ook onze fantasie de vrije loop laten!

Waarvoor heb ik een persoonlijk Geofilter nodig denk je nu wellicht? Nou die kan in heel veel gevallen erg leuk zijn! Ben je bijvoorbeeld jarig? Maak dan voor je verjaardag een filter aan die al je bezoekers kunnen gebruiken! Ga je trouwen? Ook dan is een persoonlijk Geofilter een super leuke extra touch aan de dag. Verder zijn er natuurlijk geweldig veel voordelen voor bedrijven om zichzelf op de kaart te zetten middels een Geofilter. Helaas is het op dit moment nog niet mogelijk je persoonlijke filter te customizen met bijvoorbeeld je logo maar wanneer je contact opneemt met SnapChat kun je in overleg met hen wel een speciaal filter voor je bedrijf of een bepaald evenement dat je als bedrijf organiseert laten maken. Dan is dit filter in een omgeving die jij instelt te zien voor een bepaalde tijd. Iedereen die in die omgeving SnapChat gebruikt zal langs jouw filter komen en op de hoogte zijn van je bedrijf of evenement. Een fantastische én moderne manier om als bedrijf even in de spotlights te staan!

Hoe je zo’n Geofilter nu precies maakt vertel ik je in deze blog!

DEEL 1
Goed we beginnen met het openen van de SnapChat app, klik vervolgens linksboven op je Bitmoji en klik daarna rechtsboven op het tandwieltje om naar instellingen te gaan. Klik vervolgens ‘Geofilter op aanvraag aan’.

no-repeat;center top;;

auto

Eerste stap eigen geofilter maken in SnapChat uitgelegd door Be Bricks social media marketing Groningen

Stap_2

Derde stap eigen geofilter maken in SnapChat uitgelegd door Be Bricks social media marketing Groningen

DEEL 2
Je bent nu in het beginscherm beland waarin je je persoonlijke Geofilter kan gaan maken. Klik dus op doorgaan om je allereerste persoonlijke Geofilter ooit te maken! Je komt daarna in een scherm waarin je de keuze moet maken tussen een bruiloft, een verjaardag of een viering. Kies hier het thema dat het beste past bij jouw filter. In het geval van Be Bricks hebben we gekozen een Geofilter te maken voor het éénjarig bestaan. Daarom kozen we voor ‘verjaardag’. Na dit scherm kom je in een keuzescherm waarin je een format voor je filter kan kiezen. Kijk welke jij het beste vindt passen bij de situatie van je filter. Voor Be Bricks zijn we gegaan voor de ballonnetjes rechts in het midden.

no-repeat;center top;;

auto

Vierde stap eigen geofilter maken in SnapChat uitgelegd door Be Bricks social media marketing Groningen

Stap_5

Zesde stap eigen geofilter maken in SnapChat uitgelegd door Be Bricks social media marketing Groningen

DEEL 3
Vervolgens kom je in een scherm waar je een soort stockfoto ziet zodat je een beetje een idee krijgt hoe je filter er in het echt uit gaat zien. In dit scherm kun je de tekst aanpassen door erop te klikken en vervolgens je eigen tekst erin te schrijven. Door op de stickerknop rechtsboven te klikken kun je ook nog allerlei leuke stickers aan je filter toevoegen, dit is te zien in de tweede foto. Voor Be Bricks hebben we nog wat extra vuurwerk en een regenboogje toegevoegd zoals je kan zien!

no-repeat;center top;;

auto

Zevende stap eigen geofilter maken in SnapChat uitgelegd door Be Bricks social media marketing Groningen

Stap_9

Negende stap eigen geofilter maken in SnapChat uitgelegd door Be Bricks social media marketing Groningen

DEEL 4
Als je tevreden bent over je filter klik je rechtsonder op het vinkje. SnapChat vraagt je vervolgens meer over je filter te vertellen. Als je dan weer verder klikt kom je in een scherm waarin je aan moet geven wanneer je het gemaakte filter beschikbaar wilt stellen. Voor Be Bricks hebben we gekozen voor 8 december, aangezien we dan precies één jaar bestaan. Je kunt verder zelf aangeven hoelang en op welk moment je het filter beschikbaar wilt. Wij hebben ervoor gekozen het filter de gehele verjaardag beschikbaar te stellen. Als je in dit scherm op doorgaan klikt kom je in een scherm waarin je kan kiezen over welke omgeving je jouw filter beschikbaar wilt stellen.

no-repeat;center top;;

auto

Negende stap eigen geofilter maken in SnapChat uitgelegd door Be Bricks social media marketing Groningen

Tiende stap eigen geofilter maken in SnapChat uitgelegd door Be Bricks social media marketing Groningen

Elfde stap eigen geofilter maken in SnapChat uitgelegd door Be Bricks social media marketing Groningen

DEEL 5
Om de omgeving waarin je filter beschikbaar is te wijzigen sleep je simpelweg over het kaartje heen. Om de omgeving groter of kleiner te maken sleep je aan de puntjes van het blauwe vlak. Ook kan je op de gehele kaart uitzoomen zodat je in één keer een groter gebied omvat met je filter. Voor Be Bricks hebben we het bereik iets uitgebreid. Hoe groter je filtergebied hoe duurder het filter zal worden. Tijdens het slepen zal boven in het scherm de prijs steeds wijzigen op basis van je filtergrootte. Als je tevreden bent over het formaat van je filter klik je op doorgaan en zie je een samenvatting van alle instellingen die je hebt gedaan.

no-repeat;center top;;

auto

Stap_13

Laatste stap eigen geofilter maken in SnapChat uitgelegd door Be Bricks social media marketing Groningen

Dat was het! Wij wensen jullie allemaal veel plezier en succes toe met het maken van een eigen Geofilter. Heb je al een zelfgemaakt Geofilter? Laat hem dan vooral even aan ons zien! We zijn erg benieuwd wat jullie ervan gemaakt hebben!

no-repeat;center top;;

auto