Intro + eerste alinea

Weet jij nog wanneer je hem voor het eerst zag? Het ‘hekje’ op social media? Vorige week woensdag vierde de hashtag (#) haar tiende verjaardag! In deze blog lees je alles over de herkomst van deze uitvinding. #mustread

Allereerst even een uitleg over wat een hashtag precies is. Een hashtag is het symbool ‘#’ dat gevolgd wordt door een woord of woordcombinatie en dit zorgt ervoor dat je op social media bepaalde onderwerpen makkelijk kunt vinden. De hashtag geeft dus aan dat het bericht aansluit bij een onderwerp. Een voorbeeld is de bekende hashtag #throwbackthursday. Plaats jij op donderdag een foto uit het verleden? Dan gebruik je daarvoor deze hashtag. Ben jij een enorme fan van Penoza en wil je weten wat daarover op social media gezegd wordt? Zoek dan op de #penoza en dan vind je deze berichten.

Maar goed, hoe is deze orde in de chaos ontstaan? Op 23 augustus 2007 werd door de Amerikaan Chris Messina de hashtag voor het eerst op social media gebruikt. Deze man is computerprogrammeur en hij stuurde op deze dag onderstaande tweet in de wereld:

no-repeat;center top;;

auto

Tweet Chris Messina

http://www.bebricks.nl/wp-content/uploads/2017/08/Screen-Shot-2017-08-30-at-15.20.42.png

Uitleg Chris Messina

Foto: Twitter

Chris Messina vroeg aan de mensen op Twitter wat zij ervan zouden vinden om een # te gebruiken voor groepen. De eerste hashtag die hij daarbij gebruikte was: #barcamp. Na deze tweet werd het onderdeel van onze samenleving en het dagelijks taalgebruik. Belangrijke gebeurtenissen, acties, rubrieken, evenementen, dagen: voor alles wordt een hashtag gebruikt.

no-repeat;center top;;

auto

Verloop van de hashtag blog Be Bricks

http://www.bebricks.nl/wp-content/uploads/2017/08/hashtag10.png

Weetjes

Foto: Dutch Cowboys

Leuke weetjes:

#TheWalkingDead is de meest getweete televisieshow-hashtag aller tijden.
#StarWars doet het voor de film-hashtags het beste. Deze is het meeste gebruikt.
#Euro2016 is de hashtag voor een wereldwijd sportevenement die het meest is getweet.
#SuperBowl is de hashtag die het meeste getweet is voor een Amerikaans sportevenement.
(Bron: Dutch Cowboys)

Nu heb je wat meer achtergrondinformatie over het veelgebruikte symbool op social media. Ben jij #hashtagaddicted? Laat jouw favoriete en/of meest gehate hashtag achter in de reacties!

no-repeat;center top;;

auto