Intro like-deel-win

Het klinkt natuurlijk zeer aantrekkelijk, like een pagina, deel hun bericht en je maakt kans op geweldige prijzen. In de praktijk gaat het er toch wat anders aan toe. Ten eerste zorgt het deelnemen van jezelf en door anderen aan dergelijke acties voor veel spam in je tijdlijn. Ten tweede zit er nog een gevaar aan het organiseren van zulke acties als bedrijf. Facebook heeft namelijk strenge regels voor het organiseren van wedstrijden op je bedrijfspagina, houd je je niet aan deze regels is er in het ergste geval zelf kans dat je bedrijfspagina wordt verwijderd. Als laatst is er onlangs nog een derde negatieve kant van deze acties aan het licht gekomen. Namelijk het feit dat deelnemers aan de acties vaak opgelicht worden, hoe dat in zijn werk gaat vertel ik je in deze blog!

no-repeat;center top;;

auto

GIF niet doen

no-repeat;center top;;

auto

Likefarmers

De term ‘Likefarmer’ is hoogstwaarschijnlijk nieuw voor je. Een likefarmer is iemand die zoveel mogelijk likes verzameld om vervolgens te kunnen verkopen. Er is een heuse markt voor likes op Facebook met als gevolg dat er complete bedrijven zijn ontstaan die likes verzamelen, de meeste van deze bedrijven zitten in Azië. Deze bedrijven maken de gehele dag nepprofielen aan om likes te genereren die vervolgens verkocht kunnen worden. Je begrijpt zelf dat deze likes veel waard zijn, een pagina met 10.000 likes komt als snel betrouwbaarder over dan een pagina met 1.000 likes. Je producten of diensten lijken direct een stuk populairder waardoor je met extra likes waarschijnlijk meer zal verkopen. Nu zijn er naast likes afkomstig van nepprofielen uit het buitenland ook nog een ander soort likes, namelijk van echte actieve profielen. En deze likes staan doorgaans in verband met like-deel-win acties. Wanneer je deelneemt aan een like-deel-winactie van een malafide bedrijf wordt er een andere url achter je like gezet. Dit zorgt ervoor dat je ineens een hele andere pagina leuk vindt dan je in eerste instantie dacht. Het gevaar hiervan is dat je door deze like ineens veel meer risico loopt virussen op je computer te krijgen of om gehackt te worden… Denk dus voortaan even twee keer na voordat je je duimpje aan een pagina geeft!

no-repeat;center top;;

auto

GIF likes geven

no-repeat;center top;;

auto

Oplossing tegen nepacties

Hoe kun je nu de risico’s beperken bij het deelnemen aan like-deel-winacties?

– Doe niet mee aan like-deel-win acties. Deze acties worden überhaupt niet ondersteund door Facebook en zorgen doorgaans alleen voor spam;
– Toch meedoen? Kijk wat er wordt aangeboden, is het te mooi om waar te zij? Dan is de kans vrij groot dat je te maken hebt met een nepactie;
– Check dan bij twijfel over de betrouwbaarheid van een bedrijfspagina middels deze link of de pagina enkel likes heeft vanuit het buitenland. Dit geeft vaak aan dat er iets niet pluis is.

Kom je er niet uit of een pagina wel of niet betrouwbaar is? Dan kun je ons vanzelfsprekend altijd een berichtje sturen en dan kijken we even met je mee!

no-repeat;center top;;

auto