Intro + Twitter-app

Juni ligt alweer eventjes achter ons, maar wat er is allemaal gebeurd qua ontwikkelingen op social media? Lees deze blog en je bent weer helemaal op de hoogte! Heb je zelf nog leuke nieuwtjes? Deel ze dan vooral hieronder in de reacties!

#1 De Twitter-app is vernieuwd
Misschien heb je het al gezien, maar de Twitter-app is volledig vernieuwd! Het menu is anders vormgegeven en werkt naar ons idee veel gebruiksvriendelijker! Ook het openen van links in de app werkt anders. Klikte je in de oude versie van de app op een link, dan werd deze geopend in een aparte viewer. Nu wordt binnen de Twitter-app een Safari-viewer gebruikt. Dit betekent dat je direct gebruik kunt maken van alle webaccounts die bij Safari zijn ingelogd. Een andere vernieuwing is dat tweets nu automatisch ge├╝pdate worden. Je hoeft dus niet meer te verversen om reacties te zien of om de aantallen retweets en likes bij te houden. Handig!

no-repeat;center top;;

auto

Video Twitter

vernieuwde twitter-app

no-repeat;center top;;

auto

Melding Instagram sponsoring

Video: Twitter

#2 Melding Instagram voor gesponsorde foto’s & video’s
Je ziet ze vast regelmatig in je feed voorbij komen: bloggers, vloggers of ‘bekende personen’ die een product of dienst aanprijzen. Vaak wordt er in de hashtags vermeld of het gaat om een gesponsord bericht, bijvoorbeeld #ad of #spon, maar dit is niet altijd het geval. Instagram gaat voortaan vermelden als foto’s en video’s gesponsord zijn. Foto’s en video’s die door Instagrammers tegen betaling als promotie geplaatst worden, krijgen een eigen label en zijn daardoor beter herkenbaar. Op de plek waar normaal gesproken de plaatsnaam staat, komt de bedrijfsnaam te staan.

no-repeat;center top;;

auto

Instagram samenwerking sponsoring Instagrammers

http://www.bebricks.nl/wp-content/uploads/2017/07/Instagram_samenwerking_gesponsord.jpg

Agenten op Snapchat

Foto: Instagram

#3 Agenten gebruiken Snapchat om jongeren te bereiken
De politie in Brabant is in juni op 12 accounts gebruik gaan maken van Snapchat. Al langere tijd is de politie actief op meerdere sociale media om meer in contact te komen met de burger. Met Snapchat willen agenten vooral met jongeren in contact komen. De snaps gaan over het werk van de politie en over onderwerpen die interessant zijn voor de jeugd. Hierbij kun je denken aan werkzaamheden tijdens evenementen, drugs, sexting of overlast. Altijd al benieuwd hoe het leven van een agent eruit ziet? Volg dan onderstaande accounts!

no-repeat;center top;;

auto

Accounts Snapchat Politie Brabant blog Be Bricks

http://www.bebricks.nl/wp-content/uploads/2017/07/Accounts_snapchat_politie.jpeg

Live Chat with Friends FB

Foto: BN De Stem

#4 Nieuwe feature Facebook: Live Chat with Friends
Facebook introduceert Live Chat with Friends. Met Live Chat with Friends kun je met je vrienden samen naar een livestream kijken. Het is dan mogelijk om in de livestream alleen met je vrienden te chatten. Op die manier gaan niet al je berichten verloren in een grote stroom comments van onbekende mensen. Op dit moment wordt de nieuwe feature van Facebook getest in verschillende landen, maar verschijnt deze zomer voor iedereen. Gaan jullie het gebruiken?

no-repeat;center top;;

auto

Facebook Live with Friends blog Be Bricks Groningen

http://www.bebricks.nl/wp-content/uploads/2017/07/Facebook_Live_with_Friends.png

Bron foto

Foto: Facebook

no-repeat;center top;;

auto