Van 19 tot en met 23 juni organiseert Google de Digitale Werkplaats in de Suikerfabriek in Groningen. De Digitale Werkplaats is een evenement waarbij Google, in samenwerking met Qredits, mensen ondersteunt door het gratis aanbieden van kennis. De kennisgebieden zijn voornamelijk online marketing en financiering. 19 en 20 juni stond de Digitale Werkplaats in het teken van ondernemers, ZZP’ers en MKB’ers. Op 21 en 22 juni (vandaag!) zijn de activiteiten ingericht op MBO-studenten en op vrijdag 23 juni staan ze in het teken van werkzoekenden. Be Bricks was aanwezig op 20 juni en we delen graag met jullie deze ervaring!

Plenair programma
Van te voren maakten we ons een beetje zorgen en dat kwam door de tropische temperaturen buiten. “Het is dertig graden en we moeten met een paar honderd man workshops volgen!” Gelukkig maakte de locatie alles goed. Bij binnenkomst waren we overweldigd door de prachtige ruimte van de voormalige suikerfabriek net buiten het centrum van Groningen. Overal stonden heerlijke hapjes en gekoelde drankjes, dus zo’n straf was het niet om binnen te zitten! Google-topman Pim van der Feltz (directeur Google Nederland) opende de Digitale Werkplaats met een lezing. De voornaamste boodschap was dat tegenwoordig alles online gebeurt, maar we nog maar in het begin van het internettijdperk staan. Over een paar jaar zal online nog veel groter zijn dan nu. Een inspirerende lezing over het belang van online voor ondernemers.

no-repeat;center top;;

auto

Google Digitale Werkplaats Groningen

http://www.bebricks.nl/wp-content/uploads/2017/06/IMG_2555.jpg

Workshop ‘Meten is weten voor gevorderden’
Aangezien wij als social media marketing bureau alles online doen, vonden we het lastig om een workshop uit te kiezen. Je bent natuurlijk nooit uitgeleerd, maar het viel ons op dat bij veel workshops voornamelijk de basis van het onderwerp werd behandeld. Bij de workshop ‘Meten is weten voor gevorderden’ werd er dieper ingegaan op de customer journey in Google Analytics. Dat leek ons zeker interessant! Binnen drie kwartier kregen we handige tips en tricks mee die we direct kunnen toepassen tijdens ons werk. Ook was er ruimte voor eigen vragen waardoor we nog gerichter onze social media campagnes kunnen tracken.

no-repeat;center top;;

auto

De Digitale Werkplaats van Google in Groningen

http://www.bebricks.nl/wp-content/uploads/2017/06/IMG_2556.jpg

De Digitale Werkplaats van Google in Groningen 4

http://www.bebricks.nl/wp-content/uploads/2017/06/IMG_2558.jpg

Overige activiteiten
Behalve het volgen van workshops en netwerken kon je ook direct advies krijgen van medewerkers van Google. Zo hebben we advies gekregen over het mobielvriendelijker maken van onze website. Ook kon je informatie krijgen over je privacyinstellingen door middel van de Privacycheck en over de online beveiliging van je Google-account.

no-repeat;center top;;

auto

http://www.bebricks.nl/wp-content/uploads/2017/06/IMG_2565-e1498038460526.jpg

http://www.bebricks.nl/wp-content/uploads/2017/06/IMG_2571-e1498043801457.jpg

We vonden het echt een leerzaam en leuk evenement om bij aanwezig te zijn. Het is toegankelijk voor iedereen. Van digibeten tot nerds 😉 Mocht je deze week nog tijd hebben en woon je in de buurt van Groningen, ga dan vooral even kijken! Je kunt je hier opgeven. Wij zijn er in elk geval volgend jaar weer bij!

no-repeat;center top;;

auto