Tijd voor een nieuwe rubriek! Er gaat natuurlijk geen maand voorbij waarbij social media niet in ontwikkeling is. Elke maand schrijven we in What’s new on social? over het belangrijkste nieuws op het gebied van social media. In deze blog praten we je bij over hoe Facebook live video’s gaat monitoren, over de nieuwe Snapchat-achtige filters op Instagram, het zien van notificaties op zowel Facebook, Facebook Messenger als Instagram en de allerlaatste nieuwtjes over de eigen tv-programma’s van Facebook.

#1 3.000 nieuwe Facebook-medewerkers om live video’s te monitoren
Wil jij bij Facebook werken? Dan is dit je kans! Facebook zal het komende jaar 3.000 nieuwe medewerkers aannemen om ongewenste live video’s te monitoren en waar nodig te verwijderen. De nieuwe medewerkers zullen de huidige teams, bestaande uit 4.500 medewerkers, gaan ondersteunen. Mark Zuckerberg heeft dit besloten naar aanleiding van gebeurtenissen op Facebook waarbij mensen zichzelf of anderen mishandelden. Er ontstond een aantal weken geleden veel ophef over de live stream-functie op Facebook. In twee gevallen leidde een mishandeling namelijk tot de dood en was dit live te volgen op Facebook.

no-repeat;center top;;

auto

Mark Zuckerberg 3000 nieuwe medewerkers Facebook blog Be Bricks

http://www.bebricks.nl/wp-content/uploads/2017/05/Whats_New-On-Social_Facebook_Medewerkers.png

Foto: Facebook Mark Zuckerberg

#2 Nieuwe Snapchat-achtige filters op Instagram
De echte Instagram-verslaafden onder ons hebben het vast al opgemerkt. Je kunt nu bij Instagram gezichtsfilters zoals een konijnengezicht of een bloemenkrans toevoegen. Deze filters kun je toevoegen in de Stories-functie die Instagram eind vorig jaar al van Snapchat over had genomen. Wanneer je in de Stories-functie zit, druk je kort op je eigen gezicht of op die van iemand anders. Vervolgens komen onderin de gezichtsfilters in beeld en kun je er 1 selecteren. Instagram gaat door de nieuwe functies steeds meer op Snapchat lijken. Snapchat rapporteerde onlangs al teleurstellende beurscijfers. Zal Snapchat uiteindelijk weggevaagd worden door Instagram?

justify

no-repeat;center top;;

auto

Instagram gezichtsfilter blog Be Bricks

http://www.bebricks.nl/wp-content/uploads/2017/05/Instagram_Gezichtsfilter.jpg

#3 Samengevoegde notificaties binnen de apps Facebook, Messenger en Instagram
Facebook test op dit moment een nieuwe functie waarbij notificaties binnen zowel de apps van Facebook, Messenger als Instagram te zien zijn. Op die manier kunnen mensen sneller schakelen binnen de drie apps. Een voorbeeld: wanneer je een like krijgt op jouw bericht op Facebook zal de notificatie hiervan ook te zien zijn binnen de apps van Messenger en Instagram. Wanneer je op de notificatie klikt, zal de desbetreffende app automatisch openen.

justify

no-repeat;center top;;

auto

Samengevoegde notificaties in apps in blog Be Bricks

http://www.bebricks.nl/wp-content/uploads/2017/05/Samengevoegde_notificaties_apps.jpg

Foto: Facebook Mari Smith

#4 Nieuwe deals voor online Facebook-programma’s
Eerder kwam Facebook al met het nieuws naar buiten dat het sociale medium bezig is met het ontwikkelen van eigen tv-programma’s. De presentatie van de eigen tv-programma’s wordt aan het einde van de zomer gepresenteerd. Deze week kwam in het nieuws dat Facebook een deal heeft gesloten met onder andere BuzzFeed en Vox Media voor eigen online programma’s. Het plan is dat er twee soorten video’s online komen, namelijk programma’s met een scripts die 20 tot 30 minuten duren en kortere programma’s zonder script. De langere video’s met script zijn eigendom van Facebook. Het geschatte bereik van de video’s van Facebook ligt op bijna 2 miljard mensen.

Dit was de What’s new op social? van mei! Volgende maand praten we jullie weer bij over alles er gebeurd is op social in juni!

justify

no-repeat;center top;;

auto