Het klinkt wellicht nog wat onwerkelijk, maar het ziet ernaar uit dat we straks Facebook óók kunnen gebruiken om eten te bestellen! Daar waar we nu nog snel Thuisbezorgd gebruiken, zullen we straks binnen Facebook onze frikandel speciaal met patatje oorlog kunnen bestellen!

Een alerte Facebookgebruiker in Amerika merkte afgelopen week het nieuwe tabblad ‘Order food’ op. Hij dacht: “Let’s put it to the test!” en bestelde een pizza via Facebook. Hij ontdekte dat wanneer je het ‘Order food’ tabblad aanklikt je een overzicht krijgt van restaurants bij jou in de buurt. Verder werkt de bestelling ongeveer hetzelfde als bestellen via andere online bezorgketens. Je ziet het menu van het betreffende restaurant, klikt aan wat je wilt hebben en vervolgens betaal je, via Facebook! Je ontvangt daarna een bevestigingsmail van Facebook en ziet wanneer je bestelling wordt bezorgd!

In Nederland zal de bestelknop er waarschijnlijk als volgt uit gaan zien:

no-repeat;center top;;

auto

Eten_Bestellen_Facebook

Tot ons grote verdriet is de mogelijkheid om eten te bestellen via Facebook nog niet overgevlogen naar Nederland. In eerste instantie klinkt het als een geweldige optie, en dan bedoel ik niet alleen voor de consument maar óók voor de restaurants zelf! Zij betalen op dit moment namelijk percentages oplopend tot wel 12% per bestelling aan de website via waar hun eten wordt bezorgd… Eten bezorgen via Facebook zou voor de restaurants dus een uitkomst zijn. Helaas blijkt dat de restaurants die in Amerika eten bezorgen via Facebook allemaal aangesloten moeten zijn bij grote bestelsites als Slice of Delivery.com.

Dat betekent dat wanneer de mogelijkheid om eten te bestellen via Facebook overwaait naar Nederland Thuisbezorgd er hoogstwaarschijnlijk bovenop zal zitten het bezorgen te faciliteren… Dat is jammer voor de restaurants, maar een win voor de consument!

no-repeat;center top;;

auto