Bijna elk sociale medium heeft de mogelijkheid berichten te plaatsen op je zakelijke account via je telefoon of tablet. LinkedIn heeft dat niet, heel irritant.

Als social media marketeer is dit een heel vervelend feit. Wanneer er bijvoorbeeld ad hoc berichten voor klanten op LinkedIn geplaatst moeten worden en je geen laptop bij je hebt ben je nergens. Ook maakt dit het lastig om op een evenement snel updates te plaatsen.

Na wat onderzoek hebben wij bij Be Bricks tóch een manier gevonden om berichten vanuit je zakelijke LinkedIn account te plaatsen. Het is wat omslachtig, daarom besteed ik deze gehele blog aan dit onderwerp. Als je het eenmaal door hebt valt het wel mee maar ik zal het hier stapsgewijs toelichten.

no-repeat;center top;;

auto

Stap 1
Goed, begin door met je telefoon naar de LinkedIn site te gaan. Let op dat je niet automatisch naar de LinkedIn app gaat maar echt naar de website www.linkedin.nl in een webbrowser zoals bijvoorbeeld Safari. Je bent nu op de mobiele site van LinkedIn. Houdt nu het ververs-pijltje rechtsboven ingedrukt. Na een paar seconden komt er de optie in beeld om naar de desktopversie van de website te gaan. Kies deze optie.

no-repeat;center top;;

auto

Bedrijfsupdates plaatsen op LinkedIn vanaf je telefoon 1

Bedrijfsupdates_LinkedIn_Telefoon_2

Stap 2
Je komt nu op een vreselijke versie van de site van LinkedIn die erg slecht werkt op je telefoon, wat logisch is aangezien je normaal op de mobiele site zit. Je scrollt nu helemaal naar rechts en klikt op je eigen profielafbeelding. Ga via hier naar de bedrijfspagina waarvoor je een update via je telefoon wilt plaatsen.

no-repeat;center top;;

auto

Bedrijfsupdates_LinkedIn_Telefoon_3

Stap 3
De site van LinkedIn trekt deze acties erg slecht. Je komt na de actie in de vorige stap namelijk weer terecht op de mobiele site van LinkedIn. Je moet nu wederom handmatig naar de desktop versie door het ververs-pijltje ingedrukt te houden. Als je dit hebt gedaan zit je eindelijk op de desktopversie van de site op de pagina van het bedrijf waar je een update voor wilt plaatsen. Scroll naar beneden en je ziet de optie om een artikel, foto of update te plaatsen.

no-repeat;center top;;

auto

Bedrijfsupdates plaatsen op LinkedIn vanaf je telefoon 5

Hopelijk kun jij voortaan ook via je telefoon berichten op je zakelijke LinkedIn account plaatsen! Lukt het niet of heb je nog vragen? Laat dan vooral een berichtje achter.

no-repeat;center top;;

auto